perjantai 6. syyskuuta 2013

9. Back to School!

Huhhuh oonpa pitänyt vähän taukoo täältä! :D

Nyt on kaksi viikkoa koulua takana, ja on tosi hyvin mennyt. Ei ole vielä sellaisia kavereita, joiden kanssa olen vapaa-ajalla hengaillut, mutta ainakin kavereita, joiden kanssa syödä lounasta ja puhua tunneilla. Ja oon yllättänyt itseni kyllä positiivisesti olemalla sosiaalinen ja mun englannin taidoilla. Ja en tarkota englannin puhetaitoja vaan enemmän ymmärtämistä, kun oon tunneilla ymmärtänyt vähän vaikeaampaakin englantia. 

Mun lukujärjestys ei aluksi oikeen miellyttänyt ja oli vähän ongelmia sen kanssa, kun olin väärällä kurssilla, mutta se saatiin hoidettua ja lukujärjestys on nyt ihan mukava. Ekalla tunnilla mulla on kemiaa, toisella espanjaa, sitten US Historiaa ja viimeisenä AP Environmental Science. Kemia ja espanja ovat olleet erittäin helppoja, tuntuu että kemiassa mennään läpi samoja asioita kuin Suomessa 6.-7. luokalla :D Tosin uudella kielellä tieteellisten sanojen lukeminen on vähän erilaista, mutta ei mitenkään erityisen hankalaa. US Historia on semitylsää, mutta ihan hyvin sekin on mennyt, eilen sain ensimmäisestä isommasta testistä 96%. Vikalla tunnilla mulla riittääkin haastetta. AP tarkoittaa Advance Placement-kurssia. AP-kurssit ovat High Schooleissa tarjottavia yliopistokursseja, joissa tehdään paljon kirjoitelmia, laboratoriotöitä ja kokeetkin arvostellaan yliopistoasteikolla 1-5:teen. Tuntuu, että oon koko ajan vähän jäljessä siellä kurssilla, mutta onneksi mulla on mukava pari tunneilla, joka suostuu selittään mulle kaikkia sanoja. Ja on ihanaa, että on yksi kurssi, joka stressaa ja jossa pääsee oikeesti haastamaan itsensä. 

Lukujärjestys 1.:lle ja 2.:lle semesterille


Ehkä maailman parasta jäätelöö Reese's Cupseilla! After school snack ;)


Koulu on ehdottomasti erilaista kuin Suomessa. Tuntuu kuin olisi palannut takaisin yläasteelle. Koko ajan valvotaan, esim. lounastauolla pitää päättää ruokailupaikka kolmesta vaihtoehdosta ja sieltä ei sitten saa poistua koko ruokatauon aikana. Ei edes vessaan. Muut välitunnit ovat 5 minuuttisia ja joskus tulee vähän kiire koulussa suunnistaa luokasta toiseen tuossa ajassa. Tunnit kestävät 90 minuuttia ja kaikki koulupäivät alkavat 7:20 ja loppuvat 14:18. Paitsi keskiviikkosin koulu alkaa vasta 7:50.

Osa koulutarvikkeista

Tää kouluviikko oli vähän lyhyempi, eli vaan kolme päivää, kun maanantaina oli Labor Day ja nyt perjantaina on joku opettajien kokoontumispäivä, joita on kuulemma yksi joka kuukausi :) 
Viime viikonloppuna oltiin beachillä, mikä oli ihan loistavaa. Teen siitä erillisen postauksen. Tänään ehkä lähdetään järvelle, mutta ei olla ihan varmoja vielä :) 

Nyt palaan takaisin kirjottaan mun lab raporttia "The Effect of Radiation on Seeds", koska pitää palauttaa se tänään.

Kotona, mutta silti koulun hengessä mukana! ;) 


Adíos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti